Thursday, 15 November 2012

SET G >> RESDUNG/ALERGI/ASTHMA/ENZEMA

SET G
B-Complex
Vit C
Alfafa




B-Complex

  • Menukar Makanan Kpd Tenaga - bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat & protin kpd tenaga & sekali gus mengurangkn toksin.
  • Melawan Tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf, seklaigus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan & insomnia.
  • Membantu Tumbesaran - membantu tumbesaran yg sihat & normal bg bayi & kanak2..membantu pembianaan DNA & sel2 baru sertaa mngurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • Rambut Beruban & Gugur - membaiki , kelemumur, rambut gugur, beruban & mngekalkn kesihatan rambut.
  • Baik utk Mata - mengurankn masalah keletihan mata, mencegak katarak, meningkatkn kualiti penglihatan, perkasakan memori & daya pemerhatian/fokus.
  • Mencegah Anemia - membantu pembentukan sel darah merah yg sihat & antibodi, merangsang sirkulasi darah dlm tubuh, merendahk paras sistin utk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain,muntah2, mabuk darat/laut.
  • Meredakan Senggugut - baik utk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan & masalah penghadaman terutamanya mereka yg mngambil ubat hormon & ubat tahan sakit.
  • Mencegah Perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut  (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.
  • Detoksifikasi - meredakan alahan  
Vitamin C


  • Membentuk Kollagen - merangsang pembentukkn kollagen..kollagen adlh sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka & tulang rawan..oleh itu, ianya mampu mempertingkatkn kedut & mnghalang otot mnjadi lembik.
  • Memperbaiki Sistem Pendarahan - kekurangan vit C adlh penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yg lambat, kulit kering, ruam & kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - membina sel darah merah yg sihat utk penyerapan zat besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman, mengukuhkn seistem imun, mempertingkatkn alergi hidung & kulit, asthma..juga menyingkatkn waktu pemulihan & mngurangkn symptom flu & selsema.
  • Memerangi Kanser - ia adlh satu2nya anti-oksidan yg berkuasa, mampu meningkatkn interferon semulajadi tubuh & merangsang pengeluaran T-cells utk melawan sel2 kanser & membuang kimia berbahaya dr tubuh badan kite dgn berkesan..ia juga mampu menghapuskn radikal bebas sebelom ia mnyerang sel2 kite.
  • Mencantikkn Kulit - ambil vitC setiap ari utk kulit yg lebih cerah, melambatkn penuaan, & menyekat pembentukkn pigmen..pigmen adlh penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki insomnia - ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental spt keresahan.
  • Mengekalkn Kolesterol Sihat - ianya mampu mengurangkn kolesterol & tekanan darah, mengekalkn kapilari darah yg sihat, mnghindarkn arteriosclerosis, thrombus, mnghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral & skurvi.
Alfafa


  • Mencuci Darah, Hati & Usus - ini adlah makanan yg sangat beralakali yg boleh mngembalikn kenormalan badan yg berasid, menghilangkn toksin dalam badan, mebersihkan hati, kolon, darah & mencatikkn kulit & otot.
  • Melawan Alahan - memperbaiki keadaan kulit & hidung sensitif, kurap, bau badan & ulat air (athlete's foot) dgn berkesan.
  • Baik utk Perubahan Patalogi di Dalam Usus & Perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman spt kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis & sembelit.
  • Menyingkirkn Lemak & Kolesterol - kajian klinikal terbukti bahawapenggunaan jangka panjang drpd alfafa akn mnghapuskn lemak, mngurangkn kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok & darah tinggi..hanya alfafa sahaja mngandungi saponin, spt span yg bertindak sbg serat yg mnyerap kolesterol.
  • Melawan Tumor - memakan 30-40 bj tablet utk mngalkalikn badan, dgn itu memperbaiki sel2 kanser & mmbuang tumor.
  • Melegakan Keletihan - melegakan keletihan dan sebagai rawatan kpd kebanyakkn penyakit.
  • Mencegah/Merawat artritis - melegakan sakit artritis dan kesakitan



-SUE-0147214116-call/sms/whatsapp/viber/line

Friday, 9 November 2012

KEBURUKKAN SOYA..



Sini sana orang bercakap pasal keburukan soya. Secara logiknya pun kita boleh fikir setiap kejadian Allah tu pastinya membawa kebaikkan jika digunakan secara bijaksana dan beserhana. Dari sumber soya yang asli dan bermutu, insyaAllah, tiada keburukan soya. Namun, jika diambil secara sangat berlebihan setiap hari, mungkin ada kesan buruk. Tambah-tambah, soya tersebut tidak dipantau semasa penanamannya dan cara-cara memasak dan penyediaannya.

Memilih soya terbaik sangat penting kerana ia sumber protin yang rendah kolestrol dan tinggi protin dan semakin banyak makanan tambahan protin berasaskan soya di pasaran. Ini kerana ia dijanjikan dengan kebaikkan protin sebenar namun banyak makanan tambahan ini lebih pada pembaziran jika kita tidak dapat segala kebaikkannya tetapi mendapat keburukan soya pula.


Jadi, bagaimana harus memilih soya yang terbaik, berkualiti dan tidak mendatangkan keburukan?



7 KRITERIA untuk menjamin soya terbaik dan berkualiti adalah:





1.Sumber kacang soya tersebut mestilah ditanam secara organik tanpa racun serangga, racun perosak: pesticides, fungicides dan herbicides.

Ini kerana penanaman tidak secara organik tetapi ada unsur kimia menyebabkan nutrisi berkurangan. Malah ada bukti menghubungkaitkan antara kanser dan nitrates.


2. Kacang soya mestilah Non GMO iaitu non genitically modified organism, tidak diubah secara genetik.

Sebabnya gmo lebih murah dan tidak berkualiti. Akibat dari perubahan genetik ini boleh menghasilkan toksin untuk jangka masa panjang dan memudaratkan kesihatan. Ia umpama vitamin sintetik, bukan asli. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan.


3. Soy Protin mestilah lengkap dengan 9 asid amino. 

Ini penting untuk protin hadir dalam keadaan yang ready digunakan oleh badan. Badan memerlukan kesemua 9 asid amino ini untuk menghasilkan hormon, jus penghadaman, antibodi dan enzim. Tanpa kehadiran 1 unsur asid amino, imun sistem boleh depressed sehingga 30% dan boleh mengakibatkan fungsi utama badan delay atau stop.


4. Isoflavon dikekalkan.

Apabila protein soya diproses dengan alkohol, ia boleh menghilangkan kandungan isoflavon genistin dan daidzin. Malah, boleh membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan kimia yang digunakan semasa proses ini.  Padahal isoflavon ini sangat banyak faedahnya termasuklah dalam menyeimbangkan hormon, mengurangkan risiko kanser dan menaikkan berat tulang.  Proses soya terbaik haruslah hanya menggunakan air untuk mengekalkan isoflavon.


5.  Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan 

Soya asli yang original mengandungi kandungan "anti-growth", "anti-tyrosine" . Sedangkan kalau kekurangan bahan-bahan ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Jadi, cari makanan tambahan soya yang telah telah menjalani proses extrak bahan ini pada suhu rendah untuk mengekalkan soya dalam keadaan asal dimana tinggi asid amino and isoflavon.


6. Proses pembuatan soy tanpa pemanasan untuk mengekal asid amino

Protin yang lengkap terdiri dangan 9 asid amino perlu. Apa guna kita ambil protin tambahan tapi gagal mendapatkan segala kebaikkan protin. Untuk memastikan ini, check sama ada protin soya tersebut telah menjalani proses pembuatan pada suhu yang rendah demi mengekalkan asid amino yang sensitif pada suhu tinggi. Dalam sesetengah kajian menunjukkankan protin yang dimasak pada suhu tinggi telah kehilangan 50% dari sebahagian asid-asid amino.  Jika seseorang itu berterusan mendapat kurang asid amino perlu, perkembangan otak, hormon dan tisu akan terjejas.


7.  Soya yang baik ditambah dengan kalsium

Mengapa? Kajian melaporkan bahawa serbuk soya sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Oleh itu, unsur kalsium secukupknya menti ditambah pada soya protin demi meneutralkan kembali soya itu. Malangnya, kebanyakan makanan tambahan soya tidak menglengkapkannya dengan kalsium.


Energizing Soy Protein Shaklee memenuhi semua ciri-ciri soya berkualiti. Dapatkan Perlu dibancuh dengan air suam sahaja atau boleh dicampur dengan minuman kegemaran. Jika diambil sebanyak 1 sudu makan sehari boleh bertahan selama 1 setengah bulan. Pilihan ditangan anda.


0147214116>>CALL/SMS/WHATSAPP/LINE/VIBER


Thursday, 8 November 2012

CARA PENURUNAN BERAT BADAN YG BETOL...


Kepentingan Protein dalam program menurunkan berat sangat banyak. Jadi bagi yang nak kurus, slim please take note, 'jangan abaikan protein' walaupun nak kurangkan makan. Protein yang berkualiti berperanan dalam program diet kerana ia

  • Diperlukan bagi membina sel sel dalam badan untuk menegangkan kulit
  • Wanita atau lelaki yang kehilangan berat badan, kulit mereka akan mengecut dan mengelebeh
  • Protein membantu mengekalkan keanjalan dan badan lebih firm selepas kehilangan berat dan lemak
  • Protein membantu memberi rasa kenyang dan memenuhi keperluannya dalam pembinaan danpemulihan sel tubuh walaupun kita kurang makan
  • Jumlah protein berkualiti dalam diet adalah kalori tunggal yang paling penting yang mempengaruhikadar metabolisme yang seterusnya mempengaruhi penurunan berat badan.
  • Protein berkualiti juga membantu mengekalkan otot semasa kehilangan berat badan
  • Protein meningkatkan kecergasan otot, imuniti, dan fungsi antioksidanmembina kolesterol HDL, dan meningkatkan fungsi insulin dan leptin - semua yang menyumbang ke arah pengurusan berat badan yang optimum yang berterusan.

Pilihan supplemen protein berkualiti untuk melengkapkan program menurunkan berat badan adalah 


Cinch Shake Mix

-protein lengkap dengan leusine dan kesemua asid amino perlu
-mengandungi multivitamin dan serat
-menyimpan otot yang sedia ada
-membakar lemak yang tidak diperlukan
-mengurangkan inci yang tidak diingini


0147214116>>CALL/SMS/WHATSAPP/LINE/VIBER


BAGAIMANA NAK JADI AHLI SHAKLEE??


Berminat menjadi ahli Shaklee dan memperolehi manfaat kesihatan dan bonus CASH $$$? Warga Indonesia juga dialu-alukan menjadi ahli keluarga Shaklee kami.

OPTION UNTUK YURAN

  •  Yuran Keahlian Shaklee RM65 + Postage RM10 Semenanjung atau RM20 Sabah/Sarawak
  •  Yuran Percuma dengan belian RM650 untuk Semenanjung atau RM700 untuk Sabah/Sarawak
  •  Yuran Percuma dengan belian 2 botol Vivix
  •  Yuran Percuma dengan belian 3 kotak Shaklee Collagen Powder

    APA BENEFIT MENJADI AHLI SHAKLEE?

    1. Member Kit Shaklee.Di dalamnya terdapat manual, panduan dan etika dalam menjual produk Shaklee.

    2. Diskaun, Points & Komisen.Membeli dengan harga diskaun serta menikmati tawaran hebat dalam bentuk points & komisen.

    3. Kelas Anjuran Shaklee.Boleh menyertai kelas berkenaan produk atau motivasi jualan di cawangan Shaklee berdekatan.

    4. Incentive: Jika layak dan memenuhi kelayakan dan challange yang ditetapkan, akan mendapat  Car Bonus Incentive Programme, Melancong Percuma ke Domestik, Oversea atau Umrah, serta Award pada Annual Shaklee Convention.

    MENGAPA PERLU JOIN GROUP SHAKLEE KAMI?

    1. FREE E BOOK : 4 atau 5 Angka in Shaklee: Strategi Meraih Pendapatan 4-5 Angka Dengan Shaklee Tanpa Perlu Menyusahkan Pelanggan Dan Membebankan Downline

    2. Jemputan ke Kumpulan Sokongan Rahsia (Secret Group) di Facebook

    3. Kelas Bimbingan Secara Bersemuka (Face-to-Face) - sangat membantu dan digalakkan, jika perlu namun tiada paksaan. Fleksibel dan boleh bawak suami dan anak-anak bersama.

    4. 1-1 Coaching & Mentoring

    5. Group ini terdiri dari ramai isteri, wanita namun Perkongsian Bijak dari Suami aka leader lelaki memberi persepsi yg berlainan dan bakal mempengaruhi suami dan lelaki untuk turut serta.

    6. Penekanan amalan rohani.
    Tak Sabar lagi?  ISI FORM SEKARANG!!!

    RAHSIA UTK MERIAHKN SUSU BADAN ANDA...


    Saja ja tajuk kasi gempak. Sebenarnya sudah tiada rahsia lagi. Untuk membanyakkan susu badan anda, anda wajib melakukan ini:

    1) kerap mengosongkan payudara sama ada menyusu badan secara terus atau mengepam setiap 2-3 jam.


    2) minum air kosong 3L setiap hari


    3) doa yang berterusan kepada Allah memohon dipermudahkan dan dimurahkan rezeki.

    Vitamin Shaklee walaupun turut menyumbang untuk memeriahkan susu badan para ibu, 3 konsep utama di atas tetap perlu dilakukan. Ok, jom ikuti kisah Irma yg sudi berkongsi pengalaman penyusuannya.


    Assalamualaikum..tiba2 jer rasa nak bagi testimoni shaklee set B ni.

    sejak mengamal shaklee ni memang la saya merasakan banyak perubahan, seperti Badan rasa lebih bertenaga, mood yang lebih stabil, badan tidak mudah rasa lesu dan letih, tidak mudah stress, sistem perkumuhan pun lancar dan yang paling penting breast sentiasa rasa penuh

    masa baby Muslim umur 2 bulan doktor macam tak percaya yang baby saya fully breastfeed. mula2 doktor tu tanya saya anak minum susu apa? saya pun kata la susu badan.. dia tanya soalan yang sama sebanyak 4x. hujung2 saya jawab la susu badan sahaja! berat badan Muslim 6.4 kg masa 2 bulan.

    apa yang best nya pasal shaklee ni, walaupun sekarang musim demam tapi baby Muslim saya tak pernah kena demam.. satu lagi, masa saya datang bulan tak terasa langsung macam org datang bulan, mana tak saya masi rasa ceria dan bertenaga pendek kata hari2 saya sama seperti hari2 biasa. hari tu, saya kena cirit birit, tapi badan tak rasa rasa lesu, atau pun lemah, saya masi bole buat kerja2 rumah seperti biasa, dan yang best nya air susu tak kurang pun, kenapa saya kata tak kurang? sebab breast sentiasa terasa penuh... syukur alhamdulillah di temukan dengan produk shaklee ni...

    malam tadi air susu mencurah curah, habis basah baju saya, sampai mengigil kesejukan sbb baju habis basah.. mula2 tu tak perasan sebab da tidur kan... da 2 malam mcm tu, nak kata ada makan mcm2 tu, tak de la pulak. cuma minum esp & air masak dalam 2 gelas sebelum tidur. best juga shaklee ni kan... 

    terima kasih la banyak2 sebab ada org mcm akak ni yg sudi bagi harga member.. ya la bagi saya selagi niat kita baik, insya Allah pasti akan jumpa benda yang baik... dan benda yang baik itu elok la di kongsi2 supaya bertambah baik...


    Irma pada awalnya telah mencuba trial pek set breasfeeding. Set B ini mempunyai vitamin B complex, vitamin C, multivitamin dan alfalfa. Setelah itu beliau telah membeli fullpack pula ditambah ESP.

    Teruja??

    Kami menyediakan penghantaran terus fullpack set b walau di mana anda berada. Hubungi saya untuk HARGA ISTIMEWA..


    Namun, tambahan Energizing Soy Protein sangat-sangat disyorkan. Ini kerana protein membantu pembinaan sel yang sihat untuk penyerapan vitamin dengan lebih efektif. Jadi, hasilnya dapat anda lihat dengan lebih cepat. Badan pun jadi lebih lebih sihat.



    0147214116 => CALL/SMS/WHATSAPP/LINE/VIBER


    TIPS KULIT SHANTEK N GEBUS..


    Google - google dapat petua untuk menghilangkan jerawat ni. Tuan punya petua kata dia mengamalkannya dah lama. Malah petua ni bukan saja boleh bagi kulit cantik, malah menghaluskannya juga. Bestnya, kalau dapat kulit cantik berseri. Usaha tangga kejaayaan. Apa salahnya cuba demi untuk dapatkan kulit cantik idaman ramai.

    Tips Kulit Cantik 1
    1. Ambil serbuk kulit kayu manis
    2. Campur  dengan bedak sejuk
    3. Letak air sedikit dan gaulkan.
    4. Sapu campuran pada muka sebelum tidur
    5. Amalkan setiap malam

    Petua kulit cantik ni dipercayai boleh menghilangkan jerawat dan buat muka bertambah halus, insyaAllah.

    Tips Kulit Cantik 2
    1. Hancurkan tomato dan epal ke dalam satu bekas.
    2. Gosokkan perlahan-lahan campuran tomato dan epal tersebut pada muka dan leher.
    3. Biar selama 20 minit
    4. Cuci dengan air suam
    5. Amalkan selalu.

    Lendir yang ada pada tomato insyaAllah mampu menghilangkan parut dan menyerikan wajah. Epal pula mengurangkan pengoksidaan kulit.

    Rajin-rajinlah cuba ya kalau nak kulit cantik.

    Nak TIPS KULIT CANTIK yang lebih MODEN dan MUDAH? Jom try Set D dari mysupervitamins pula.





    Set D mengandungi vitamin-vitamin hebat untuk mendapatkan kulit cantik iaitu B ComplexVitamin C danVitamin E.

    B Complex: B for Beauty. Riboflovin juga dikenali sebagai B2 membantu mendapatkan kulit yang berseri dan rambut yang sihat.

    Vitamin C: Anti oksida yang baik yang melindungi sel. Vitamin C adalah asas penting dalam penghasilan kolegen. Vitamin C membantu dalam proses pemulihan kulit terutama apabila tercedera.

    Vitamin E : Anti oksida yang baik dan sangat powerful dalam penjagaan kulit. Mampu mencerahkan parut dan memulihkan luka. Melembabkan kulit juga mengurangkan kedutan.

    Nak testimonial set D ni? Saya share kisah Beeha di bawah.

    segalanya bermula secara serius bila mak saya tegur muka saya dah naik kusam dan tak bermaya, tak berseri..(semuanya takkk belaka..huaaa)..mak pesan (as usual) kena jaga penampilan utk suami padahal saya baru anak satu..sibuk, tak de masa bukan ukuran..mak cepat aje suh saya ambik any types of supplements utk kulit or makan ape2 for my body, energy dan yg penting dari dalaman..sbb saya selalu letih aje..masa tu kalut dok cari cermin belek muka sendiri (baru perasan dah lama tak tgk cermin ehehee) mmg betul mak kate..kusam, xde seri dah, bwh mata gelap, dan yg penting saya sendiri tak de feel nak tgk muka sendiri...saya tak de hati nak cuba supplement dari farmasi sbb saya ade gak makan EPO dan vitamin C kat farmasi tp xde effect lgsg..so nak dijadikan cerita, saya jumpa di blog, saya ambik masa agak lama study ..berhari2 utk dapatkan keyakinan utk beli trial set D..mcm2 saya email..alhamdulillah, trial set D saya makan..2 minggu pas tu saya perasan kulit saya mula moist, lembab..masa tu laaa nak tambah ESP sbb teruja dgn kesan Shaklee atas saya..keberkesanan ESP tak perlu laa saya nak cite lg..dan sbb tu ESP mmg antara yg HOT kat Shaklee.. 

    Kalau anda dah teruja dengan tips kulit cantik moden dan ringkas, sila hubungi saya untuk mendapatkan Set D anda pula! Tambahan Energizing Soy Protein untuk kesan yang lebih baik.



    0147214116 => call/sms/whatsapp/line/viber

    MAKAN LICITHIN UTK KURUS..??


    Jika customer datang ke rumah...memang senang nak tunjuk demo Lecithin dan bagaimana ianya berfungsi. Namun untuk tidak menghampakan mereka yang tidak dapat datang ke rumah...inilah gambar yang ibu snap untuk tatapan semua.

    kredit:

    Demo ini adalah hasil kerja dan kegigihan k ann dari anakkuwiraku.com. Jom ikuti bersama.




    Mula-mula, ibu tuangkan minyak ke dalam gelas yang berisi air. Seperti yang kita sedia maklum bahawa minyak mempunyai ketumpatan yang lebih rendah dan ia sama sekali tidak akan larut di dalam air.


    Ibu cuba kacaukan minyak tersebut dengan air namun hasilnya molekul minyak akan tetap bersatu semula.



    Kemudian, ibu pecahkan 2 biji Lecithin di dalam gelas tersebut.

    Setelah dikacau, inilah hasilnya.
    Molekul minyak kelihatan terurai.

    Apabila keadaan ini berlaku, minyak atau lemak di dalam tubuh lebih mudah disingkirkan. Ini baru dengan 2 biji Lecithin. 

    Lecitihin sangat membantu dalam program pengurangan berat badan kerana sifatnya yang boleh memecahkan lemak. Namun kita perlu pastikan kita mengambil fiber dalam diet menu harian agar proses pembuangan lebih lancar.

    Lecithin selamat diambil oleh ibu yang sedang menyusukan anak dan mereka yang khuatir dengan masalah kolestrol.

    Jika anda adalah antara golongan yang prihatin dengan kesihatan anda..buatlah pesanan sekarang!

    Harga satu botol Lecithin hanya RM** utk 120 biji. Order sekarang! Hubungi saya untuk harga istimewa.

    0147214116 => call/sms/whatsapp/line/viber

    MAKANAN UTK PESAKIT GOUT..

    Gout sering melanda individu yang menghadapi berat badan berlebihan jadi amat penting untuk kita mengawal berat badan untuk mengelakan risiko gout. Cecair tambahan boleh membantu mengepam keluar kristal asid urik, tetapi alkohol harus dielakkan. Penting untuk pesakitmengikuti diet rendah purin dan mengelakkan makanan yang tinggi purin dan makan makanan rendah purin secara sederhana. 


    Makanan tinggi purin - Makanan Perlu Dielakkan 

    Beer/alkohol, ikan bilis, daging/organ dalaman (otak, buah pinggang, hati),yis, ekstrak daging, sardin, herring, mackerel.


    Makanan purin sederhana - Makan dalam Kesederhanaan 
    Kerang, belut, daging, ayam, sup daging, asparagus, cendawan, bayam, kekacang, oat, roti gandum dan bijirin, telur. 

    Makanan rendah purin - Boleh makan

    Roti dan bijirin (rendah serat, tepung putih, atau jenis bijirin halus), kacang, mentega kacang. Sayur-sayuran tidak tinggi purines, sup - krim atau sayur tanpa ekstrak daging, kopi, teh, jus buah-buahan, minuman ringan, gelatin, gula, keju rendah lemak. 


    Gout Diet - Makanan Yang boleh Membantu 
    Sesetengah orang mendapati jus ceri atau strawberi membantu. Sesetengah bahan kimia yang terkandung di beri gelap boleh membantu mengurangkan keradangan dan menurunkan asid urik. Ikan berminyak seperti salmon, atau asid lemak dalam minyak zaitun atau kacang boleh mengurangkan keradangan juga. Tauhu (daripada soya) dan bukannya daging juga boleh membantu. 
    Diet yang seimbang untuk penghidap gout adalah 

    makanan yang tinggi karbohidrat kompleks, 
    rendah protein dan 
    rendah lemak. 

    Jadi, amat penting untuk pesakit gout atau golongan yang berisiko untuk gout menjaga diet harian. Jika anda mahukan altenatif selain ubat penahan sakit dari doktor anda, jawapannya adalah supplement berikut:

     Alfalfa - merupakan detox semulajadi yang menyingkirkan toksid secara lembut dari badan. Pengamal alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.


     Performance Drink - memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid uric.


    Omega-mengelakkan inflamation atau rasa kepanasan pada sendi-sendi pesakit.


    TESTIMONI

    Testimonial pesakit gout ni dari mama si Aula. Selain gout, mamanya ada masalah kesihatan lain juga iaitu darah tinggi, kencing manis, asma dan yang paling serius gout kerana ia menyakitkan.

    Selepas lama dalam kesakitan, mama Aula telah mencuba Shaklee sebagai altenatif semulajadi berbanding drugs ubat penahan sakit dari klinik.



    Selalunya gout ni kena pada sendi-sendi terutamanya kakilah. Jadi selalunya kaki diorang bengkak (swollen), merah and panas..

    KREDIT:

    Condition gout mama mmg terukk.......Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die... It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry... 

    So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..

    Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after taking SHAKLEEsuppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;

    My mum starts consuming it.. And the very next day NO JOKE... die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..

    Alhamdulilah with GOD's will...AFTER 1 WEEK... she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit.... sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..

    AFTER 2 weeks... ramai la puji dia " Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri". Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!! 

    Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. "SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!" 


    Sumer nie dengan KEBESARANYA dan usaha untuk try other alternatives SHAKLEE. It might be small to some but to her sangat bermakna means she can be more active to be with her cucu...
    Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHAN dalam mengambil suplemen di atas... Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and herBREATH dah tak berbau....

    YEap dats right dulu mama ade masalah mulut berbau because of the medication she's taking due to her asthma... hah panjang la cerita die nie hehe:) PAsal mulut berbau nie nanti I post special entri k!!

    SO Itula testimoni mama saya... selepas mengambil nya almost 2 bulan dah ALHAMDULILAH perubahan positif pada mama.

    Sebab nilah Aula suka sangat SHAKLEE suplemen, it provides alternative for healing besides prescription drugs. Aula bersyukur sangat...
    Jadi, inilah yang saya nak syorkan kepada pesakit gout, supplement semulajadi dari Shaklee selain dari menjaga diet harian.


    1. Alfalfa - merupakan detox semulajadi yang menyingkirkan toksid secara lembut dari badan. Pengamal alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.
    2. Performance Drink - memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid uric.
    3. Fiber Unfalvored -  mengandungi vitamin, mineral dan fiber yang berfungsi untuk menyerap lebihan gula dan lemak dari badan dan menyingkirkan melalui proses perkumuhan.
    4. Omega-mengelakkan inflamation atau rasa kepanasan pada sendi-sendi pesakit.

    0147214116 => CALL/WHATSAPP/LINE/VIBER




    STATUS HALAL SHAKLEE



    Shaklee halal ka? Lecitin tak halal ka? Untuk menghilangkan keraguan pengguna, berikut adalah sijil halal dan senarai produk Shaklee yang mendapat sijil Halal dari Islamic Services of America, badan yang diikhtiraf oleh Jakim. Shaklee mempunyai rangkaian produk yang pelbagai dan tidak semua produk Shaklee ada di Malaysia. Mungkin ada sesetengah produknya di luar negara yang tidak halal namun SEMUA produk SHAKLEEyang berada di MALAYSIA telah mendapat sijil HALAL kerana telah menjalani proses khas yang ketat. Jadi jangan ragu-ragu, kerana saya juga pengguna Islam yang prihatin.



    Untuk senarai badan yang diikhtiraf oleh Jakim, boleh rujuk website http://www.halaljakim.gov.my/ atauhttp://www.halal.gov.my/v3/ cari Pengguna - Badan yang diikhtiraf Jakim. Senarai badan ini telah dikemaskini Januari 2012. ISA atau ISLAMC SERVICES OF AMERICA berada pada muka surat 18, no 56.

    VITAMIN UTK SAKIT SENDI..ARTHRITIS..PESAKIT GOUT..WARGA TUA SBG PRECAUTION..

    Sakit Sendi : Shaklee Advance Joint Health Tablet
    Advance Joint Health Tablet


    Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakankelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi. 

    Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%. 


    Kandungan: 60 biji


    Siapa yang perlukannya:

    -Orang yang sakit sendi
    -Arthritis
    -Pesakit gout
    -Warga tua sebagai precaution


    Dapatkannya untuk ibu bapa anda jika mereka ada mengadu sakit sendi. 

    Jika anda rasa artikel ini berguna, jangan lupa untuk kongsikan demi manfaat bersama. 

    SET VITAMIN UTK IBU MENGANDUNG..

    Khas untuk ibu-ibu yg mengandung di luar sana. Ni ada checklist vitamin-vitamin yang sesuai untuk kesihatan ibu dan tumbesaran bayi dalam kandungan.

    1. Multivitamin ( Vita-Lea)

    Berfungi meningkatkan mental alertness dan ketahanan terhadap jangkitan. Membantu fungsi pemakanan dan pencernaan. Penting untuk pertumbuhan dan kemampuan reproduksi. Ia juga mempunyai sistem penyerapan bioaktif untuk memastikan penigkatan penyerapan asid folik kritikal.

    2. Kalsium ( Ostematrix)

    Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Menolong mengurangkan perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.

    3. Omega 3 ( Omega Guard)

    Mengandungi rangkaian 7 jenis asid lemak omega-3 semula jadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA penting untuk perkembangan fungsi -fungsi otak bayi dan anda.

    4. B-Complex (dengan Asid Folik )

    Mengandungi 8 jenis vitamin B yang lebih berkesan apabila bertindak bersama dalam meggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular. Diformulakan bersama asid folik yang mencukupi untuk merendahkan risiko mengandung bayi dengan kecacatan otak atau korda spina.

    5. Vitamin C

    Melindungi sel , penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel2 tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat besi di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

    6.Protien (Energizing Soy Protien)

    Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protien yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.



    Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan utk merawat, menyembuhkan, menganalisa apa jua penyakit/ masalah kesihatan. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.

    0147214116..CALL..WHATSAPP..LINE..VIBER